DRY AGEDMEAT

Malse structuur en intense smaak.

DRY AGED

Speciaal voor de echte vleesliefhebber beschikken wij over een dry aged rijpings cel. Vlees wordt doorgaans te vers gegeten, voor een echte smaakbeleving laten wij dit vlees enkele weken rijpen.

Het vlees dat na het dry-ageing proces uit de cel komt, voelt hard en droog aan en ziet er aan de buitenkant zwart uit. Deze natuurlijke zwarte korst beschermt het vlees tijdens het rijpen tegen indrogen en bacterievorming. Wij snijden het droge, zwarte gedeelte eraf zodat het er ‘schoon’ uitziet. Na dit proces is het vlees lekker voor consumptie.

Wanneer u het vlees doorsnijdt is het van binnen helder rood en boterzacht.

VAN ONZE HOUTSKOOL GRILL

Dry aged Sirloin (250gr, entrecote)
€ 24,95
Dry Aged Rib-Eye (250 gr)
€ 24,95
Dry Aged 'New Yorker' (400 gr, Rib Eye)
€ 36,95
CONDITIONERING

In de dry-aging cel wordt de luchtvochtigheid op 85%, de luchtcirculatie stabiel en de temperatuur tussen 0 graden en 1 graden gehouden.
Tijdens het rijpen in de cel - een proces dat minimaal 21 dagen duurt - verdampt het vocht in het vlees tot wel 30 procent en de natuurlijke enzymen breken het spierweefsel af. Er is sprake van langzame besterving. Hierdoor krijgt het vlees een zeer malse structuur en intense smaak.

Direct reserveren?
Dat kan!

Wilt u direct reserveren? Dit is bij ons geen probleem. Klik op de button reserveren en u kunt uw reservering plaatsen.

STEAKHOUSE AMADEUS

Wekeromseweg 1
6718 SC EDE
 (0318) 61 04 73