Malse structuur en intense smaak.

Dry Aged Meat

Dry Aged

Vlees wordt doorgaans te vers gegeten. Voor de intense smaakbeleving laten wij ons dry aged beef minimaal 21 dagen rijpen in onze rijpingskast. In deze speciale koelcel heerst een luchtvochtigheid van 85 procent en een temperatuur tussen de 0°C en 1°C.

Tijdens het rijpingsproces verdampt ongeveer 30 procent van het vocht in het vlees en wordt het spierweefsel afgebroken door de natuurlijke enzymen. Hierdoor krijgt het vlees een zeer malse structuur en intense smaak.

Na het rijpingsproces voelt het vlees hard en droog aan en heeft het een zwarte korst gekregen. Deze natuurlijke zwarte korst beschermt het vlees tegen
indrogen en bacterievorming, maar is niet eetbaar. Wij snijden het droge, zwarte gedeelte van het vlees. Wat overblijft is een boterzacht en helder rood stuk vlees: onze original dry aged beef.

U bent zelf de baas over het gewicht van de steak, of kies een van de voorgesneden stukken.

Wist je dat?

Het concept ‘steakhouse’ bestaat al sinds de 19e eeuw en is begonnen in de Verenigde Staten. Maar in Londen openden de eerste ‘chophouses’, restaurants waar stukken vlees konden worden gegeten, al in de jaren 1690. Deze ‘chophouses’ waren alleen geopend voor mannen.

De naam Steakhouse Amadeus is verzonnen door de eerste eigenaar. Hij was een liefhebber van Wolfgang Amadeus Mozart en zijn favoriete land was Amerika. Zodoende is hij waarschijnlijk op de naam Steakhouse Amadeus gekomen.

Heb jij een nieuw idee voor Amadeus?
Laat het ons weten! Wij horen het graag.

Van onze houtskool grill
Dry Aged Entrecôte (per 100 gr.)
Black Angus, Ierland
€ 11,75
Dry Aged Rib Eye (per 100 gr.)
Simmentaler, Zwitserland
€ 11,50